Oldal teteje

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
.

Vikár Béla Zeneiskola

Barcsi Alapfokú Művészeti Iskola Vikár Béla Művészeti Iskolája

 

zeneiskola1

Vikár Béla Állami Zeneiskola

7570 Barcs, Dózsa Gy. u. 1.
  +36 82/463-028

A zeneiskola alapításának ideje: 1968. szeptember 1. Tanulólétszáma kezdetben 100 fő volt, 4 fős tanári álláskerettel fiókzeneiskolaként működött.

Az intézmény igazgatója, Bauer Vendel számos helyi és országos kezdeményezésnek volt elindítója. Nevéhez fűződik az Országos Karmester Szeminárium és az Országos Rézfúvós Kamarazenei Tábor megszervezése.

1975. szeptemberében vette fel az intézmény Vikár Béla nevét. A tanulólétszám folyamatosan nőtt, a környék településeiről is egyre többen keresték fel az iskolát.
1988-óta Köcsky Gábor irányítása mellett, 20 tagú tantestülettel működik az iskola. A tanulók hangszerválasztását megkönnyíti, hogy szinte minden hangszer megismerésére lehetséges. Népszerű a szintetizátor, a gitár, a harmonika, a zongora, a hegedű, a magánének, a népiének és a mozdulatművészeti szak.
Nagy hansúlyt helyez az iskola a kamarazene oktatására is. Rézfúvós együttesei, a Barcsi Városi Fúvószenekar és a Barcsi Városi Ifjúsági Fúvoszenekar a városi rendezvények állandó résztvevői.
A zongora tanszak szervezésében minden év tavaszán megrendezésre kerül a Somogy Megyei Zeneiskolák Zongoraversenye és Négykezes Találkozója.
1993-ban a barcsi Vikár Béla Zeneiskola a zeneoktatásban végzett magasszínvonalú művészeti képzés megvalósításáért Somogy Megye Művészeti Díját kapta.
Az iskola fő törekvése, hogy tanulói a zene segítségével gazdagabb lelkületű felnőttekké váljanak.